december 2022

02
vr
20:00

Elvis 4 d h t

regie: Baz Luhrmann, met: Austin Butler, Tom Hanks, Richard Roxburgh, 159 min.

Elvis Presley is musicus, die niet alleen omringd wordt door zijn vele fans, maar ook door zijn eigen manager. Deze Tom Parker is een raadselachtige man die veel alledaagse zaken uit het leven van Elvis beheert. Deze film volgt hun gecompliceerde relatie over een periode van 20 jaar, vanaf de opkomst van Elvis' sterrendom tot aan het verlies van de onschuld aan Amerika.

Meer informatie en kaarten bestellen.

09
vr
20:00

Geen voorstelling

Op vrijdag 9 december is de zaal niet beschikbaar voor Filmhuis Schoorl. Daarom is er die dag geen filmvoorstelling.

Meer informatie.

16
vr
20:00

Geen voorstelling

Op vrijdag 16 december is de zaal niet beschikbaar voor Filmhuis Schoorl. Daarom is er die dag geen filmvoorstelling.

Meer informatie.

21
wo
14:00

Ali & Ava 4 g h t

regie: Clio Barnard, met: Adeel Akhtar, Claire Rushbrook, Natalie Gavin, 95 min.

Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Wanneer hij een kind van één van zijn huurders van school haalt, biedt hij Ava, een in Ierland geboren lerares en alleenstaande moeder van vijf, een lift aan. Ze hebben meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek, ook al verschilt de smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava. Er bloeit een relatie op die al snel wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali. Regisseur Clio Barnard werd voor deze film geïnspireerd door mensen die zij ontmoette tijdens het maken van haar veelgeprezen speelfilms The Arbor en The Selfish Giant. Ali & Ava is een optimistische, romantische film die zich afspeelt in de sobere setting van de voormalige industriestad Bradford. De score met muziek, van The Specials en Bob Dylan tot recente club- en pophits, dragen bij aan de energieke sfeer van de film.

Meer informatie en kaarten bestellen.

23
vr
20:00

Silence of the Tides 4 a

regie: Pieter-Rim de Kroon, met: Birgit Wildeman, Johann Petersen, Jan van Rees, 103 min.

Cinematografisch portret gebaseerd op de continue ‘ademhaling’ van de Wadden, tegen een decor van licht, mist, wind, water en land. De film observeert het in- en uitademen van de getijden en de terugkomende cycli en contrasten van de natuur, het licht, het geluid en de mens. De film roept de vraag op of de Waddeneilanden tot het water of het land behoren, maar bovenal geeft het vorm en betekenis aan het bestaan van het Waddengebied en haar inwoners.

Meer informatie en kaarten bestellen.

30
vr
20:00

Geen voorstelling

Op vrijdag 30 december is de zaal niet beschikbaar voor Filmhuis Schoorl. Daarom is er die dag geen filmvoorstelling.

Meer informatie.