Jojo Rabbit 4 g d t

Schrijver en regisseur Taika Waititi (Thor: Ragnarok, Hunt for the Wilderpeople), brengt zijn kenmerkende stijl van humor en aandoenlijkheid naar zijn nieuwste film, Jojo Rabbit, een satire die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog die een eenzaam Duits jongetje volgt (Roman Griffin Davis als JoJo) wiens wereldbeeld op zijn kop staat wanneer hij ontdekt dat zijn alleenstaande moeder (Scarlett Johansson) een Joods meisje (Thomasin McKenzie) op hun zolder verstopt. Met alleen zijn idiote en denkbeeldige vriend, Adolf Hitler (Taika Waititi) aan zijn zij, moet Jojo zijn blinde vlek van nationalisme onder ogen zien.

Omdat hij naar eigen zeggen geen enkele acteur kon vinden die een komische versie van Adolf Hitler wilde spelen, deed regisseur Taika Waititi het maar zelf. Hij is het denkbeeldige vriendje van een tienjarige jongen die lid is van de Hitler-Jugend, maar vooral een watje is. Tot ergernis van Der Führer die als een sluwe vos de jongen probeert te manipuleren. Met hilarische en pijnlijke momenten tot gevolg. Jojo Rabbit is een wrange komedie die vaak schuurt en soms uit de bocht vliegt. Geen enkel facet van het nazitijdperk wordt onder het tapijt geveegd. Jojo ziet met eigen ogen hoe tegenstanders van het regime worden opgehangen. Zijn moeder (een formidabele rol van Scarlett Johansson) zit in het verzet, herbergt een jong Joods meisje als onderduiker, maar laat haar zoon zelf ontdekken hoe deze wereld in elkaar zit.

★★★★ "'Jojo Rabbit' verheerlijkt de nazi's niet - het is een les in hoe haat wordt aangeleerd." Filmkrant
★★★★★ "Nog nooit is een gitzwarte komedie zo kleurrijk geweest. Bij Jojo Rabbit zullen de tranen over de wangen biggelen van het lachen of van het huilen. Waarschijnlijk van allebei." Filmladder

Tickets boeken

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze voorstelling.

06 mei
vr
20:00

Genre:

komedie, oorlog, drama

Jaar:

2019

Regie:

Taika Waititi

Cast:

Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson

Tijd:

108 min.

Land:

Tsjechië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten

Taal:

Engels, Duits