mei 2024

31
vr
20:00

The Great Escaper4 g a t

2023, 97 min., regie: Oliver Parker, met: Michael Caine, Glenda Jackson, John Standing

Michael Caine (91)en Glenda Jackson (87) spelen hun laatste rollen in deze mooie feelgoodfilm

In de zomer van 2014 haalt Bernard Jordan wereldwijd het nieuws met zijn ‘grote ontsnapping’ uit het verzorgingshuis waar hij woont. Zijn grote wens is om zich nog eenmaal bij zijn collega-oorlogsveteranen te voegen op het strand van Normandië ter herdenking van hun gevallen kameraden. The Great Escaper vertelt niet alleen het inspirerende verhaal van een man die probeert in het reine te komen met zijn blijvende oorlogstrauma. Bernie’s avontuur, dat slechts 48 uur besloeg, viert ook de blijvende liefde in zijn 60-jarige huwelijk met Rene die haar echtgenoot op fantastische wijze steunt in zijn avontuur

MEER INFO/RESERVEREN.

juni 2024

07
vr
20:00

Toon Hermans, de kleuren van een clown1

2005, 51 min., regie: Coen Verbraak, met: Toon Hermans, Maurice Hermans, Michaël Hermans

Feestelijke jubileumviering 5 jaar Filmhuis Schoorl met ‘Toasten met Toon’ Met voor de pauze de ‘De Kleuren van een Clown’, een boeiende documentaire van Coen Verbraak over Toon Hermans en na de pauze cabaretgroep Johan&Johan met leven en liedjes van TOON!  

Deze documentaire gaat over cabaretier Toon Hermans. Interviews met bekende Nederlanders, collega's en familieleden van Hermans, worden afgewisseld met sketches, liedjes en unieke opnamen uit zijn privéarchief. Aldus ontstaat een warm portret van een man, die ondanks vrolijke lieve liedjes (Ballonnetje) ook zijn portie zwaarmoedigheid en verdriet gekend heeft. Zoals na de dood van zijn vrouw Rietje in 1990. Het voorbeeld van de meesterlijke timing van Toon Hermans is het moment dat zijn assistent John een tennisracket uit zijn auto moet halen. Zonder ook maar iets te zeggen weet hij de zaal tot een enorm lachsalvo te brengen.

MEER INFO/RESERVEREN.

19
wo
14:00

Wicked Little Letters4 d h t

2024, 101 min., regie: Thea Sharrock, met: Olivia Colman, Jessie Buckley, Anjana Vasan

Een hilarische whodunnit met geweldige acteurs

Dear Edith, you foxy ass old whore … Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die in steeds grotere getale en bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen. Wicked Little Letters is een even hilarisch als eerlijk verslag over vrouwen die veroordeeld worden vanwege afwijkend gedrag, maar blijven vechten voor gerechtigheid in het rechtssysteem dat hen volledig uitsluit.

MEER INFO/RESERVEREN.

21
vr
20:00

Bob Marley: One Love1 4 d h t

2024, 107 min., regie: Reinaldo Marcus Green, met: Kingsley Ben-Adir, Lashana Lynch, James Norton

Hink-stap-sprong- door Bob Marley’s inspirerende levenswerk

Bob Marley: One Love viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid. Ontdek voor het eerst op het grote scherm het krachtige verhaal van Bob Marley over het overwinnen van tegenspoed en de reis achter zijn revolutionaire muziek.

MEER INFO/RESERVEREN.

Filmblik

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het programma en het laatste nieuws van Filmhuis Schoorl? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.