Knor2 a

Filmcafé Special met een inleiding van Zaou Vaughan, decor- en poppenmaakster van KNOR! De grote prijs voor de beste film van 2022, de Nederlandse poppenfilm ‘Knor’, bekroond met drie Gouden Kalveren en ingezonden voor Oscars als beste buitenlandse animatiefilm, zal voor de tweede maal vertoond worden door ons eigen regionale Filmhuis Schoorl. Vooraf zal decorbouwer, poppenmaakster en animator Zaou Vaughan, aanwezig zijn met enkele poppen en props uit de film. Zij zal een korte presentatie geven over het bouwen van de sets, de poppen en het tot stand komen van de film. Filmhuis Schoorl is enorm blij met de aanwezigheid van deze maakster.

Als de negenjarige Babs van haar opa Tuitjes varkentje Knor cadeau krijgt, moet ze er alles aan doen om hem van haar ouders te mogen houden. Maar dan blijken niet haar ouders de grootste bedreiging voor Knor. Opa doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens.

★★★★★ "Prachtige Nederlandse animatie met een Roald Dahl-vibe!"NRC
★★★★ "Aan elk detail is te merken dat de familiefilm 'Knor' met liefde gemaakt is!"Volkskrant
"'Knor' is om op te vreten!"Telegraaf

Tickets boeken

Er kunnen geen boekingen/reserveringen meer worden geplaatst voor deze voorstelling. Tickets zijn vaak nog wel beschikbaar aan de kassa.

15 maart
wo
14:00

België, Nederland, 2022, 72 min., Nederlands gesproken, regie: Mascha Halberstad, met: Hiba Ghafry, Kees Prins, Jelka van Houten, genre(s): animatie, familie, komedie

deze film heeft een pauze