Bioscoopzaal als Zomerverblijf

Barbie en Oppenheimer al gezien van de zomer? Ja, dan weet u dat het goed toeven is in de bioscoop in de zomermaanden. Nee? Snel doen alsnog!
Zware regenval en last van hagelstenen? Dan zit je hier in de bios prettig droog. Vallen de mussen van het bioscoopdak van de hitte, dan is het heerlijk koel door de airco. En het reizen of de andere cultuur dan, zult u zich wellicht afvragen, die komen in de films wel tot uiting. In het rose gestoken Barbie reist door het grote grijze mensenland en Oppenheimer door de nog onbekende ‘stralende’ kwantum-wereld en u reist in hun kielzog mee. Mooiere oplossing voor een zomer is er niet. Trouwens voor de ander jaargetijden geldt eigenlijk het zelfde: is het weer er niet naar om er uitgebreid op uit te trekken, dan zit je in jouw riante luxe bioscoopstoel toch het lekkerste. Groot en imposant doek, uitstekend geluid, goede zit, al dan niet met een bakje popcorn, en je wordt zo opgenomen in nieuwe werelden en avonturen. Hier een lach, daar een traan, alle emoties en levensfilosofieën komen langs. Wat wil een mens nog meer?
Liever een arthousefilm, dat kan natuurlijk ook, bij de kleinschaliger filmhuizen, met iets andere sfeer, maar minstens zo leuk. Daarbij, ook daar kun je tegenwoordig ook de lekkerste zaken verkrijgen, van heerlijke tabbiertjes en goede wijnen, tot bittergarnituur. Iedereen kan aan zijn/haar trekken komen in de moderne wereld van de film. Gauw een kaartje reserveren voor de volgende film.

Ook bij Filmhuis Schoorl is het de komende maanden plezierig langskomen. Er is weer een prachtig en gevarieerd programma samengesteld voor de filmliefhebber.
Op de vrijdagavonden in oktober worden vanaf 20 uur de prijswinnende films vertoond:
The Quiet Girl (13 okt),
Aftersun (20 okt) en
Return to Seoul (27 okt).
En in ons gezellige Filmhuis Schoorl – FilmCafé op de woensdagmiddag, kun je genieten van de film Corsage. En ook de eerder genoemde Barbie en Oppenheimer komen eerdaags bij ons op het witte doek. Daar word je als mens en filmliefhebber toch warm van!

In de maandelijke column “Filmblik” geeft Harry Keiman zijn blik op film.